Карадайъ: Тотален разпад на държавата – почерпени рамбовци взимат решения за саморазправа с опозицията

0
200

 

„Ситуацията е много сериозна. Ще повторя: свидетели сме на тотален разпад на държавата“, заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ.

Всяка една от отделните власти – законодателна, изпълнителна и съдебна, си има своите проблеми и то не от днес за днес, смята лидерът на ДПС. По думите му, в тази ситуация вече наблюдаваме война между институциите, наблюдаваме война и между различните власти. И тук в тази ситуация, от политическа гледна точка и целесъобразност, може да има различни решения, но юридическата страна на нещата си има своите компетентни органи и в момент на война между институциите кой, как, по какъв начин и до каква степен може да оцени правотата на различните институции и различните органи, коментира Карадайъ. И в една ситуация една от властите дори може и да е права, но в тази ситуация как изглежда войната между различните власти, попита той.

Според Мустафа Карадайъ формулата за излизане е първо да пресечем деинституционализацията на държавата. Да има правителство е задължително, от кого, попита той и добави: от рамбовци, които няколко души, от медиите разбрахме, че почерпени взимат решения за саморазправа с опозицията, които на свои партийни заседания не се занимават с проблемите на хората и на държавата и да търсят изход от кризите, а се занимават как да натикат и да заличат своите опоненти, които не се интересуват от институциите на държавата и държавните органи, а самите те правят и кроят планове как да разрушават дори и службите за сигурност на държавата, за да ги превърнат в партийно политически инструмент.

Източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here