Радев за пореден път продаде мача – този път с дипломатическите назначения

BIG5 ТЕМИ ОТ ДЕНЯ Радев за пореден път продаде мача – този път с дипломатическите назначения
Четири месеца преди края на мандата уреди цялото лоби на ГЕРБ на дипломатически постове, а върна само едно име, което размахва като героизъм.

Четири години Радев говори едно, за да заблуждава публиката, а прави друго задкулисно.

Достатъчно е да се проследят фактите, а не да се слушат заслепените за истината поддръжници.

Това се вижда още от ден първи в президентството, когато нареди служебен кабинет с ГЕРБ (квота от министри – К.Ананиев, Б.Банов, М.Крумова, Р. Найденов) и така загуби 4 години на България.

Последваха десетки назначения в регулаторни органи, Конституционен съд и посолства, които не бяха в интерес на опозицията на управлението на Борисов.

Да не говорим за домакинството на инициатива „Три морета“, която Радев взе на живот и смърт от Естония. С нея хитрият манипулатор предизвика негативни рекации в Москва и Брюксел, обърка социалистите, докато по „Панорама“ им обясни мазно, че всичко е наред и инициативата не е антируска и антиевропейска. С антируска политика иска да лъже проруски електорат да гласува за него – виртуоз!

Все по-видно е, че Радев и Борисов са тандем като Станишев и Борисов, чиято цел е стоене на власт. А за пред заблудената публика се играе театър на опозиционност. Особено видими и неоспорими са фактите с последните му дипломатически назначения, едно от малкото правомощия, които президентът има. Те не са само закононарушаващи, но и неморални, защото в самия край на мандата Радев запуши дипломатическата служба за следващото управление. Радев изпрати на всички постове хора, които до един са анти-БСП, част са от правителствата на ГЕРБ и от кръговете на Николай Младенов и Росен Плевналиев.  Долното е, че той даде апетитни посланически места, на всички които са гласували и работили срещу него и БСП на президентските избори. Примерите са много –  съветникът на Бойко Борисов – Ангел Чолаков (Анкара), постоянния секретар на МО в правителството на ГЕРБ-1 – Николай Милков (Париж), заместник министрите на ГЕРБ-3 в МВнР- Константин Димитров (Хага), Тодор Стоянов (Рим) и Юрий Щерк (Женева), служебният премиер на Плевналиев – Марин Райков (Лондон), говорителят на МВнР в ГЕРБ-2 – Радко Влайков (Сараево), главният секретар на МВнР в Борисов-1 – Ради Найденов (Берлин), близките до Бойко Борисов – Миглена Плугчиева (Подгорица) и Димитър Абаджиев (Рияд), близкият до ГЕРБ-Русе – Александър Парашкевов (Исламабад) и десетки началници на отдели и дирекции от правителствата ГЕРБ-1, ГЕРБ -2 и ГЕРБ-3, основно от соросоидното крило.

Това са само доказани факти!

Преди седмица Радев се усети, ча на дипломатическите кръгове, които не са гербаджийски, им писна от задкулисната му политика и обслужването на управляващите. Затова реши да върне само едно от десетките назначения, които вече подмолно направи. Това на бившия външен министър Даниел Митов, за да го използва за медийна пропаганда, че е опозиция. А всъщност 4 години пуска десетки други. На това му се вика перфидна измама. Четири месеца преди края на мандата уреди цялото лоби на ГЕРБ на дипломатически постове, а върна едно име и го размахва като героизъм.

Радев никога не бил алтернатива – договаря се с Борисов в името на личния си интерес и го интересува само втори мандат и облагите от властта. Ако става с лъжи и манипулации, значи още има някакъв шанс да остане в президентството.

Пламен Христов, BIG5.BG

Последни новини

Китай: Светът се нуждае от единство в борбата с COVID-19

Световният механизъм за достъп до ваксини COVAX, в който участват много страни, вече е разпределил над 20 милиона дози в 20 държави В момента на...

С червени балони в небето и увереност в победата, „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Гоце Делчев

Кандидатите за народни представители от района – Богдан Боцев, Милко Сиркьов, Ина Бойчева, Георги Мишев, Исмет Ходжов и Костадин Харисков, заедно с водача на...

Борисов: Случаите на COVID-19 растат, няма да се поколебаем да наложим по-строги мерки

По разпореждане на министър-председателя от днес проф. Костадин Ангелов прекратява отпуската си във връзка с предизборната кампания, заемайки се изцяло със справянето с разпространението...

Спад на БВП на България с 4,2% през 2020 г. отчита НСИ

Тази предварителна оценка на НСИ е по-добра от последните прогнози на БНБ за спад на БВП с 4,4%, на Европейската комисия - за понижение с 4,9% и...