Нов или употребяван лаптоп да изберем?

1
265

В днешно време обръщаме голямо внимание на техниката. Без нея животът ни става много труден. Карантината наложи повечето семейства да се запасят с устройства, подходящи за извършване на ефективна комуникация. Това пък накара производителите да правят все повече качествени нови модели преносими компютри.

На какво да обърнем внимание в избора

Покупката на подходяща техника е трудна задача. Важно е да уточним за какви нужди ще ни върши работа и дали ще закупим втора ръка продукт. Има модели, които биват преоценени, а и трябва да следим за най-важните параметри. Характеристиките, на които се обръща най-голямо внимание, са:

  • Процесор – от него зависи цялостното представяне на лаптопа и в частност колко бързо ще работи той;
  • Видео карта – ако преносимият компютър се използва за игри, то този компонент е ключов, тъй като от него зависи на какви графики ще вървят игрите;
  • RAM памет – изпълнява различни процеси и увеличава производителността на устройството;
  • Охлаждане – важно е да се купи добра охлаждаща система, за да не прегрява лаптопът, тъй като по-бързо ще се развали;
  • Батерия – във всички случаи, този елемент е важен, тъй като е ключово колко време ще издържа устройството без да се зарежда.

лаптопи АРДЕС БГ

Предимства и недостатъци на употребяваните модели

Изборът на лаптоп се състои и от това да изберем дали да закупим нов или втора ръка продукт. Най-скорошно излезлите преносими компютри са значително по-скъпи от тези, които ще намерим в сайтовете за използвана техника. Има няколко плюса, с които лаптопите втора ръка разполагат и те са:

  • Цена и качество – бюджетът е определящ при избора на подобни стоки. Продуктът, който ще бъде закупен втора ръка, не се различава много от новия, който бихме купили, тъй като получаваме същото качество, но драстично по-евтина цена;
  • Дълъг живот на експлоатация – както новите модели, така и реновираните такива са били подложени на много тестове. И в двата случая ще разполагаме с лаптоп, който бихме могли да използваме дълго време.

Като недостатък на втора ръка стоките отбелязваме качеството, с което бихме могли да закупим устройството, тъй като предишният ползвател може да го е повредил.

Откъде да купим своя нов или реновиран преносим компютър

Лаптопите могат да бъдат закупени от много онлайн магазини – дали на изплащане или на еднократно плащане, или като продукт втора ръка. Едно такова устройство трябва да бъде избрано така, че да ни върши работа.

Важно е откъде се купува един такъв преносим компютър, споделят от Ардес. Когато започнем да търсим такъв тип техника, ще срещнем качествени и мощни продукти на много марки, които са на добри цени. Можем да закупим и онлайн, като е нужно да се направи предварителен рисърч относно техниката, да сравним мнения, характеристики, преди да преминем към покупка. Предимство на онлайн търговията е, че все повече сайтове вече предлагат чести промоции на различните модели и има опция за закупуване на лизинг.

1 COMMENT

  1. […] професионални характеристики на достъпни цени – ако търсите модел за домашна употреба, от магазините за втора ръка може да закупите такъв, предназначен за работа и бизнес, на по-подходяща цена, споделят от big5.bg; […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here